Tillståndet för den skadade 25-åringen beskrivs som stabilt. Arkivbild.
Tillståndet för den skadade 25-åringen beskrivs som stabilt. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Galleriaskjutning med mycket folk på platsen

En man i 18-årsåldern har anhållits efter skjutningen inne i gallerian Mirum i stadsdelen Hageby i Norrköping. Han misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.


Skottlossningen inträffade mellan klockan 19 och 20 på måndagskvällen "inomhus i gallerian" enligt polisen som dock inte vill ange den exakta platsen. Frida Braf, chef på lokalpolisområde Norrköping, talar dock om "en oroväckande utveckling".

— Jag ser såklart allvarligt på att vi har haft en skjutning inne i en galleria där det fanns mycket folk på platsen och därav en risk för att tredje man skulle ha kunnat bli skadad, säger hon till Sveriges Radio P4 Östergötland.

Hon berättar också att skjutningen har beröringspunkter med andra pågående konflikter som hon beskriver som allvarliga och komplexa.

— Vi ser också att vi har en större rörlighet bland de kriminella än tidigare, förut kanske de var knutna till en ort eller en stad men nu ser vi att man rör sig inom och utanför regioner i Sverige, och även utanför Sveriges gränser, säger hon till P4 Östergötland.

En man i 25-årsåldern skadades vid beskjutningen. Mannens tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.