3G-modem krossar lådvinet

Gärna en sommar i hängmattan men bara med mitt 3G-modem.


Gärna en sommar i hängmattan, men bara om jag får ta med mitt 3G-modem.

Enligt Telias sommarundersökning sätter svensken sitt mobila bredband före boken, grillen och långt före lådvinet.

Tiden då semestern var en period då vi kopplade av från allt som hade med vardagen att göra är tydligen helt förbi. I Telias undersökning, där 2 200 personer tillfrågats, svarar 47 procent att datorn med internetuppkopplingen är prylen de helst tar med till sommarboendet. Boken håller ställningarna hyfsat med 42 procent. Sedan kommer grillen och 22 procent prioriterar lådvinet. Teven får till och med stryk av kubbspelet.

43 procent tycker att det skulle vara begränsande att vara utan internet under semestern och 8 procent skulle rent av bli stressade.

Svenskens behov av uppkoppling gör också att han/hon kan tänka sig att ta med datorn på en del ställen där den nog inte bör vara. Åtta procent vill ha med den i poolen och åtskilliga vill också ha laptopen i bastun och badtunnan.

Men frågan är hur många som egentligen vill ha ständig uppkoppling. Ligger det inte en del status i svaret att man ständigt måste vara "online"? Och vilken betydelse har det att undersökningen är gjort via nätet?

– Det har säkert betydelse att det är en undersökning via e-post. Man kan alltid spekulera i om man säger vad man förväntas säga eller vad man verkligen tycker. Men vi ser att försäljningen av mobilt bredband ökar under sommaren och vi ser också att barnen och ungdomarna vill ha med internet på sommaren, säger Ulrika Steg, chef för mobila privatkunder på Telia.

Undersökningen visar också 72 procent av de tillfrågade kommer att vara lika mycket i Sverige som förra sommaren. 17 procent kommer att stanna i landet mer än de gjorde sommaren 2008.

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Börsen väntas öppna nedåt

Mordet på Tove i Vetlanda: Här är allt som hänt i fallet

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman dömdes i tingsrätten för att ha mördat 21-åriga Tove. Efter överklagan, tas det uppmärksammade fallet nu upp i hovrätten. Här är allt som hänt sedan Tove försvann i oktober 2022.

Frågan i Sunaks tal: Blir det några snabbtåg?

När vågar Tories hålla val? Och ska den omtalade biljonjärnvägen kapas? Det är frågorna i fokus när Storbritanniens premiärminister i dag håller tal på partikongressen i Manchester.

Nio av tio gängkriminella återfaller i brott

Hela 91 procent av ungdomarna med gängkoppling som döms till sluten ungdomsvård återfaller i brott inom några år, enligt en ny rapport.

Flygresor fortsätter öka – till utlandet

Svenskarnas flygresor ökade i september med fem procent jämfört med samma månad 2022, enligt ett pressmeddelande med statistik från statliga Swedavias flygplatser. Utvecklingen beror främst på ökat utrikesresande från Arlanda.

Statsvetare: Bäddar för nya kriser i USA

Beslutet att avsätta Kevin McCarthy visar på en spricka inom Republikanerna som kan leda till nedstängning i USA – och problem för Ukraina. Det menar statsvetaren Chris Galdieri, som flaggar för att de kommande veckorna kan bli tumultartade.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.