KO stoppar bredbandsreklam

Mobiloperatörerna Telia, Tele2 och Tre lovar för mycket.


Mobiloperatörerna Telia, Tele2 och Tre lovar för mycket i sin reklam för mobilt bredband. De bredbandshastigheter på upp till 7,2 megabit som utlovas går inte att uppnå, anser Konsumentombudsmannen (KO), som förbjuder dem att fortsätta med sin marknadsföring.

Bryter de mot förbudet hotar böter på en halv miljon kronor. De tre företagen har tre veckor på sig att godkänna föreläggandet, annars tar KO ärendet till Marknadsdomstolen, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Thomas Ekman, ansvarig för Tele2:s privatmarknad, säger till Ekot att Tele2 kommer att ändra sin marknadsföring efter KO:s beslut.

Mobiloperatören Tre vill inte kommentera föreläggandet från KO, men säger sig vara villiga att få till en överenskommelse inom branschen kring hur hastigheter marknadsförs.

– Vi har haft en fortlöpande dialog, dels med Konsumentverket och dels med de andra operatörerna, säger Erik Hörnfeldt, pressansvarig på Tre.

Konsumentverket säger att det är fel att använda den teoretiska maxhastigheten.

– Vi har ingen principiell åsikt om att det är det ena eller det andra som ska användas men vi tror att alla aktörer på marknaden måste komma överens om vad det är man marknadsför. Vi är den minsta av fyra aktörer och vi kan inte diktera villkoren, säger han.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!