Comhem-avbrott granskas av PTS

Det stora avbrottet i teve, bredband och ip-telefoni i går kväll ska granskas.


Tisdagskvällens driftstörningar på Comhems nät, som drabbade hundratusentals kunder med avbrott på teve, bredband och ip-telefoni, ska granskas av kommunikationsmyndigheten PTS.

– Om det är så att 500 000 kunder är drabbade under ett par timmar här på kvällen så är det ju ett ovanligt stort avbrott, säger Anders Johansson, chef vid avdelningen för nätsäkerhet, till Sveriges Radios Ekot.

Enligt Comhem var det ett strömavbrott vid 20-tiden på kvällen som slog ut den centrala funktionen som distribuerar företagets tjänster. Efter två timmar var tevetjänsterna i gång i hela landet.

– Sedan klockan 23 så fungerar även bredband och ip-telefoni för våra kunder, sade Maria Stråhle, pressansvarig till Comhem.

Tomas Franzén, vd för Comhem, säger till SVT:s Rapport att det inte är acceptabelt att ett strömavbrott drabbar hela nätet och att man ska se över säkerhetssystemet.

– Vi måste nu få en chans att utreda situationen, nu vi har satsat all kraft på att få upp tjänsterna, det har varit vår prioritet 1.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annonslyft – men motvind för dagspress och tv

KD vill ha en ny migrationspakt

Gränser och frihet. Det är de två ord som kommer att symbolisera Kristdemokraternas EU-valskampanj, meddelar partiledare Ebba Busch. KD vill också ha en migrationspakt 2.0.

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

Stockholms landshövding Anna Kinberg Batra (M) har hamnat i blåsväder över två rekryteringar på länsstyrelsen i Stockholm.

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

1 timme sedan
Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.