Rekordsumma tillbaka på skatten

Aldrig tidigare har staten gett tillbaka så mycket till skattebetalarna.


Ont om pengar till semesterresan? Är du en flitig skattebetalare? I så fall sluta oroa dig. Snart kommer pengarna som kan förverkliga drömresan eller i alla fall bekosta några sommaröl.

Enligt Skatteverket slår årets skatteåterbäring rekord. Aldrig tidigare har staten lämnat tillbaka så mycket pengar som i år.

Och nästa vecka kan du äntligen ta del av den kommande rekordutbetalningen.

– Det lär det nog vara eftersom fastighetsavgiften är lägre i år, säger Kay Kojer på Skatteverket till DN.

På söndag kan du som har e-legitimation se hur mycket du får tillbaka och om summan förändrats sen i våras. Men om det uppstår några komplikationer så kan det dröja ytterligare en dag.

– Vi gör den sista datakörningen natten mellan lördag och söndag. Sedan har vi söndagen på oss för att rätta till eventuella fel, säger Kay Kojer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.