Centern risar s för grumligt fiske

C-ledaren Maud Olofsson anklagar Marita Ulvskog för att fiska i grumliga vatten.


Centerpartiet anklagar socialdemokraternas förstanamn i EU-valet, Marita Ulvskog, för att fiska i grumliga vatten i debatten om villkor för utländsk arbetskraft i Sverige.

"När det ena märkliga uttalandet läggs till det andra måste man fråga sig vilka värderingar Socialdemokraterna egentligen står för. Vad är budskapet till det redan hårt prövade lettiska folket? Sköt er själva, kom inte hit och ta våra jobb?" skriver centerledaren Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

Hon undrar om s inget lärt av debatten om påstådd social turism inför det att de åtta nya EU-länderna i centrala, östra Europa och Baltikum kom med i EU 2004. Då varnade S för bidragsturism om man inte införde hinder för de nya EU-medborgarna att röra sig fritt in i Sverige. Det stupade på att s-regeringen då fick en majoritet i riksdagen emot sig.

"Vilka grumliga vatten är det egentligen man fiskar i?" frågar Olofsson och hänvisar bland annat till Ulvskogs kritik mot det lettiska bemanningsföretaget Hyrlett och hennes uttalanden om att det handlar om människohandel.

Om Ulvskog och s vill begränsa den fria rörligheten i EU är C berett att utmana Socialdemokraterna, understryker Olofsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.