Måndag 8 Aug
Stockholm

Centern risar s för grumligt fiske

C-ledaren Maud Olofsson anklagar Marita Ulvskog för att fiska i grumliga vatten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Centerpartiet anklagar socialdemokraternas förstanamn i EU-valet, Marita Ulvskog, för att fiska i grumliga vatten i debatten om villkor för utländsk arbetskraft i Sverige.

"När det ena märkliga uttalandet läggs till det andra måste man fråga sig vilka värderingar Socialdemokraterna egentligen står för. Vad är budskapet till det redan hårt prövade lettiska folket? Sköt er själva, kom inte hit och ta våra jobb?" skriver centerledaren Maud Olofsson i ett pressmeddelande.

Hon undrar om s inget lärt av debatten om påstådd social turism inför det att de åtta nya EU-länderna i centrala, östra Europa och Baltikum kom med i EU 2004. Då varnade S för bidragsturism om man inte införde hinder för de nya EU-medborgarna att röra sig fritt in i Sverige. Det stupade på att s-regeringen då fick en majoritet i riksdagen emot sig.

"Vilka grumliga vatten är det egentligen man fiskar i?" frågar Olofsson och hänvisar bland annat till Ulvskogs kritik mot det lettiska bemanningsföretaget Hyrlett och hennes uttalanden om att det handlar om människohandel.

Om Ulvskog och s vill begränsa den fria rörligheten i EU är C berett att utmana Socialdemokraterna, understryker Olofsson.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.