Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolkamrater i sorg efter flickmord

Nyheter | 08/06/2009 08:17

"Det är en enorm tragedi för oss alla."

STOCKHOLM. Under natten till söndagen hittades den 16-åriga flickan död i en skogsdunge i Stureby i södra Stockholm.

– Flickan hade utsatts för yttre våld men inte för sexuella övergrepp, säger Linda Feldt, stationsbefäl vid Söderortspolisen till Stockholm City.

Senare under söndagen greps två jämnåriga, en pojke och en flicka, misstänkta för att ha mördat 16-åringen.

– På vilka grunder går vi inte in på, säger Catharina Nordin, stationsbefäl på Söderortspolisen till Metro. Senast på onsdag måste det beslutas om tonåringarna ska häktas.

Pojkens advokat, Lars-Erik Juth, säger att hans klient nekar till brott.

Flickan gick på Kunskapsskolan och i går höll skolan öppet för de elever som ville träffas och prata. Man höll också en liten minnesstund på platsen där flickan hittats.

– Vi har låtit dem välja själva om de vill prata eller bara vara. Det är en enorm tragedi för oss alla och stämningen är väldigt dämpad och tryckt, säger skolchefen Christian Wetell till Metro.

Enligt polis är det väldigt ovanligt att tonåringar mördar varandra.

–Man kan tycka vad man vill om att barn ska sitta i fängelse. Men mord är ett grovt brott. Om de ska begäras häktade måste det ske senast onsdag, tillägger Feldt för Stockholm City.

Skrivet av: