Måndag 15 Aug
Stockholm

Socialtjänsten med i förhör av unga

Socialtjänsten närvarade vid förhör med de misstänkta gärningsmännen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Socialtjänsten har varit med vid de förhör som hittills hållits med de båda ungdomar som misstänks för mordet på en 16-årig flicka i Stureby.

Polisen håller också tät kontakt med de misstänktas föräldrar, enligt Söderortspolisens pressinformatör Karin Solberg.

Den 16-årig flickan hittades natten till söndagen död i en skogsdunge i södra Stockholm. Två jämnåriga ungdomar, en pojke och en flicka, sitter anhållna i arresten i Västberga. Båda ungdomarna nekar enligt sina försvarare till brott.

Pojken är skäligen misstänkt för mord och flickan för anstiftan alternativt medhjälp till samma brott, också hon på den svagare misstankegraden. Ett längre förhör hölls med den 16-årige pojken på söndagskvällen.

– Han säger att han inte har något med det här att göra, säger hans försvarare Lars-Erik Juth.

Den 16-åriga flickans advokat Jan Karlsson har varit med vid två förhör med flickan under söndagen.

– Det är klart att det är chockartat för en liten flicka att befinna sig i en arrestlokal. Exakt vad som hänt är fortfarande höljt i dunkel och polisen är förtegen med detaljer, säger Karlsson.

Polis och åklagare ska hålla en genomgång av fallet vid middagstid på måndagen och lägga upp sin förhörsstrategi. När kroppen ska obduceras är ännu inte bestämt.

Misstankarna mot de båda ungdomarna grundar sig på förhörsuppgifter och viss teknisk bevisning.

– Efter mordet följde ett 15-tal andra ungdomar med till polisstationen och vittnade om vad de sett och hört. Vi fick också en tänkbar motivbild. Det blev mycket tårar och sorg när det gick upp för dem att deras kamrat var död, säger Solberg.

Ingen av de misstänkta är kända av polisen sedan tidigare. Kammaråklagare Karolina Lindecrantz ska senast på onsdag begära de misstänkta häktade.

Att tonåringar mördar andra tonåringar är, enligt Mikael Rying, kriminolog, extremt sällsynt. Liksom att offret är en flicka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.