Johan Floderus, som suttit fängslad i Iran, välkomnas till Sverige av statsminister Ulf Kristersson (M). Pressbild.
Johan Floderus, som suttit fängslad i Iran, välkomnas till Sverige av statsminister Ulf Kristersson (M). Pressbild. - Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Floderus familj: "Vi är med Johan"

Johan Floderus har återförenats med sin familj efter den iranska fångenskapen. "Vi är med Johan och nära vänner och familj. All is good", skriver hans syster Ingrid Floderus till Aftonbladet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Svenskarna Johan Floderus och Saeed Azizi, som suttit fängslade i Iran, landade på lördagskvällen på Arlanda. De hade utväxlats mot den livstidsdömde iranske bödeln Hamid Noury.

Johan Floderus vilar nu ut tillsammans med sina anhöriga.

"Just i dag har vi inte något mer att säga än att vi är oerhört glada och tacksamma och har nog fortfarande inte tagit in detta”, skriver Ingrid Floderus till Aftonbladet.

På flygplanet hem till Sverige yttrade Floderus några av sina första ord i frihet.

— Jag befinner mig bokstavligen i skyarna och jag känner mig verkligen känslomässigt som jag är uppe i sjunde himlen, jag har ju väntat på detta i nästan 800 dagar, säger han på högtalartelefon till statsminister Ulf Kristersson (M) i ett filmklipp från Regeringskansliet.

— Jag har drömt om den här dagen och jag har nypt mig själv i drömmen och konstaterat att det verkligen är sant. Jag är verkligen fri, bara för att sedan ha vaknat upp på detta jävla betonggolvet, fortsätter Floderus i klippet som Expressen har publicerat.

TT
/
/
/
/
/