Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera gripna efter sd-möte

- 18/10/2008, 17:26 -

SDU-ordföranden levde farligt när han höll torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Ett par hundra motdemonstranter visade sitt missnöje och ett tiotal personer greps av polisen.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund höll ett planerat torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Men man kunde inte åtnjuta någon större grad av mötesfrihet då över 200 motdemonstranter samlades på platsen för att protestera. Frukt, ägg och svordomar ven i luften.

Motdemonstranterna visade tydliga budskap i både handling och ord. På plakaten i folkmassorna stod: "Sverigedemokraterna får mig att skämmas över att vara svensk" och "Krossa sd". Ett tiotal personer greps för ofredande och så kallad ohörsamhet mot ordningsmakten under demonstrationen.

Sverigedemokraterna JO-anmälde Malmöpolisen tidigare i veckan för att de ansåg att polisen inte gjort tillräckligt vid ett möte för två veckor sedan. Men denna gång stod SDU- ordföranden Erik Almkvist fast vid att hålla tal i omkring två timmar trots de våldsamma protesterna, rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av: