Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Flera gripna efter sd-möte

Nyheter | 18/10/2008 17:26

SDU-ordföranden levde farligt när han höll torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Ett par hundra motdemonstranter visade sitt missnöje och ett tiotal personer greps av polisen.

Sverigedemokraternas ungdomsförbund höll ett planerat torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Men man kunde inte åtnjuta någon större grad av mötesfrihet då över 200 motdemonstranter samlades på platsen för att protestera. Frukt, ägg och svordomar ven i luften.

Motdemonstranterna visade tydliga budskap i både handling och ord. På plakaten i folkmassorna stod: "Sverigedemokraterna får mig att skämmas över att vara svensk" och "Krossa sd". Ett tiotal personer greps för ofredande och så kallad ohörsamhet mot ordningsmakten under demonstrationen.

Sverigedemokraterna JO-anmälde Malmöpolisen tidigare i veckan för att de ansåg att polisen inte gjort tillräckligt vid ett möte för två veckor sedan. Men denna gång stod SDU- ordföranden Erik Almkvist fast vid att hålla tal i omkring två timmar trots de våldsamma protesterna, rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av: