Fredag 22 Okt
Stockholm

Flera gripna efter sd-möte

SDU-ordföranden levde farligt när han höll torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Ett par hundra motdemonstranter visade sitt missnöje och ett tiotal personer greps av polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas ungdomsförbund höll ett planerat torgmöte i centrala Malmö på lördagen. Men man kunde inte åtnjuta någon större grad av mötesfrihet då över 200 motdemonstranter samlades på platsen för att protestera. Frukt, ägg och svordomar ven i luften.

Motdemonstranterna visade tydliga budskap i både handling och ord. På plakaten i folkmassorna stod: "Sverigedemokraterna får mig att skämmas över att vara svensk" och "Krossa sd". Ett tiotal personer greps för ofredande och så kallad ohörsamhet mot ordningsmakten under demonstrationen.

Sverigedemokraterna JO-anmälde Malmöpolisen tidigare i veckan för att de ansåg att polisen inte gjort tillräckligt vid ett möte för två veckor sedan. Men denna gång stod SDU- ordföranden Erik Almkvist fast vid att hålla tal i omkring två timmar trots de våldsamma protesterna, rapporterar Sveriges Radio.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela