Motdemonstranter störde sd-möte

Sverigedemokraternas torgmöte i Malmö överröstades av motdemonstranter. (TT)


Sverigedemokraternas ungdomsförbund (SDU) höll ett torgmöte i centrala Malmö vid 12-tiden på lördagen. Och precis som för två veckor sedan överröstades mötet av motdemonstranter.

Talare framför ett fåtal sverigedemokrater var ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist. Han pratade om att det var en demokratifråga att hålla mötet och att grundlagen skyddar deras rätt att hålla dem.

Samtidigt försökte uppskattningsvis 200 motdemonstranter störa mötet med talkören "Inga nazister på våra gator". Många pekade också finger åt sverigedemokraterna och buade. På skyltar fanns budskap som "Krossa rasismen - krossa sd" och "Sd får mig att skämmas över att vara svensk" hölls upp.

För två veckor sedan tvingades torgmötet avbrytas efter tio minuter. Enligt Ewa-Gun Westford, informationsansvarig hos polisen i södra Skåne, tänkte polisen denna gång ha en mer offensiv hållning mot dem som stör. Under lördagen hade polisen en särskild kommendering kring mötet.

Vid 12.30-tiden försökte också piketpoliser driva iväg motdemonstranterna, uppger TT:s reporter på plats.

– Vi har mellan 10-15 personer som har blivit frihetsberövade antingen för ofredande eller ohörsamhet mot ordningsmakten. Vi har tagit upp anmälan och sedan har det släppts vilket innebär att några personer har frihetsberövats flera gånger, säger Ewa-Gun Westford till DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!