Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Møll besökte mamman innan rymningen

- 19/10/2008, 12:41 -

Den norska pedofilen John Møll, numera John Orjes, rymde efter ett besök hos sin mamma i Danmark när han hade permission i förra veckan. Han befaras nu finnas i Sverige.

Den 52-åriga pedofilen John Møll, som rymt från en psykiatrisk klinik i Roskilde, Danmark, kan vara i Sverige uppger norska medier. John Orjes/Møll försvann från moderns hem i Svogerslev under sin permission den 10 oktober vid 18-tiden. Han cyklade för att besöka sin mamma för att sedan återvända till sin socialsekreterare för att hämta pengar, skriver Dagbladet.

Den 52-åriga norrmannen är dömd för flera grova sexualbrott mot barn och har rymt minst fem gånger tidigare från Sankt Hans Hospital i Danmark. Med ett stort pådrag har man försökt hitta den förrymde John Orjes, tidigare John Møll, i en veckas tid, utan resultat. Enligt uppgifter från danska polisen är mannen farlig och oberäknelig utan sin medicin och vård.

– Vi har pratat med läkarna och de säger att han är farlig. Det är stor risk att han återfaller och begår nya sexbrott när han inte är under uppsikt, säger Søren Bjørnested vid den danska polisen.

Skrivet av: