Söndag 13 Jun
Stockholm

Vittnen har sett pedofilen

Den efterlysta och förrymda pedofilen John Møll tros befinna sig på Själland enligt tips från allmänheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett antal tips har inkommit till polisen som pekar på att den 52-årige pedofilen John Møll, numera John Orjes, befinner sig på Själland i Danmark.

– Vi misstänker att han fortfarande befinner sig på Själland. Vi grundar det bland annat på de tips vi har fått, säger polischef Søren Henriksen vid mitt- och västpolisen på Själland.

52-årige John Møll är fortfarande på fri fot. Han rymde från den psykiatriska kliniken Sankt Hans klinik i Roskilde i Danmark för över en vecka sedan. Møll är efterlyst och polisen söker fortfarande efter honom.

– Vi har fått in omkring 15 tips från allmänheten i helgen, ett antal personer menar att de sett Møll på en viss plats. Vi har naturligtvis förhört både hans mor och några vänner om var han skulle kunna befinna sig, säger Henriksen, till Ekstrabladet.

John Møll var på permission för omkring en vecka sedan då han plötsligt försvann och inte gått att finna sedan dess. Man befarade att han hade rymt till Sverige.

52-årige Møll är straffad flera gånger tidigare och har rymt fem gånger från psykiatriska institutioner. John Møll är bland annat dömd för:

  • 1990 - kidnappning efter att ha spärrat in och våldtagit en nioårig flicka i ett sommarhus på Själland.
  • 1992 - våldtäkt på en sjuårig flicka från Gladsaxe.
  • 1995 - Dömdes Møll till psykiatrisk vård på obestämd tid.

John Møll beskrivs som farlig, våldsam och oberäknelig. Det finns än så länge inga uppgifter om att Møll skulle befinna sig i Sverige enligt den svenska och danska polisen, skriver Ekstrabladet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela