Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norsk pedofil kan finnas i Sverige

Nyheter | 19/10/2008 12:16

Den 52-årige pedofilen John Møll är på rymmen. Han kan vara i Sverige.

Den 52 år gamle norrmannen John Møll, numera John Orje, är på rymmen för femte gången. För en vecka sedan rymde han från den psykiatriska kliniken Sankt Hans i Roskilde, Danmark.

Møll är en våldsam återfallsförbrytare. Specialitet: Kidnappa och våldta småflickor. Han räknas som intelligent och ska vara en mästare på att förklä sig. Inte minst: Møll anses vara mycket farlig.

Sist han rymde upptäcktes han i Oslo med ett falskt pass.

På den psykiatriska kliniken Sankt Hans säger man att Mølls medicinering inte längre är verksam mot hans sexuella drifter.

Møll blev rikskänd när han 1989 kidnappade en nio år gammal flicka i Rasted, nära Sakskøbing. I två dygn höll han flickan inspärrad i en sommarstuga i Odsherred och förgrep sig på henne konstant.

Efter det fortsatte hans vidriga värv. Han har dömts för ett flertal övergrepp mot småflickor. Vid ett tillfälle var han utklädd till polis och våldtog då en sju år gammal flicka.

Den efterlyste är smart och skicklig på att förklä sig. Under en av sina fyra rymningar lyckades han hålla sig gömd i två år. Den gången bodde han hos en kvinna som jobbat inom den danska kriminalvården.

Sjukhuset varnar för att han är mycket farlig för sin omgivning. Medicinerna har inte längre någon verkan.

Och enligt polisen i Danmark kan Møll alltså vara på fri fot i Sverige eller Norge.

Skrivet av: