Söndag 20 Jun
Stockholm

DF: "Ingen permis för pedofiler"

Efter att en pedofil lyckats rymma vill Dansk Folkeparti försvåra för dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som Nyheter24 tidigare i morse kunnat rapportera är det möjligt att den norske pedofil som rymt från en anstalt i Danmark nu befinner sig i Sverige. I Danmark höjs rösterna för hårdare tag.

Det högerpopulistiska Dansk Folkeparti kräver nu strängare permissionsregler för sexualförbrytare. Detta sedan en dömd pedofil lyckats fly - och möjligen befinner sig på rymmen i Sverige.

Den dömde pedofilen, från början från Norge, rymde från anstalten Sankt Hans i Roskilde.

Nu kräver Dansk Folkeparti att justitieminister Brian Mikkelsen och folkhälsominister Jacok Axel Nielsen stramar upp reglerna så att det blir svårare för pedofiler, som dömts till behandling, att få permission.

Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe är upprörd över att den 52-årige sexualförbrytaren lyckats rymma från den psykiatriska kliniken Sankt Hans hela fem gånger.

Dansk polis letar ännu efter mannen - och även norsk och svensk polis är informerad i och med att han tros ha flytt till något nordiskt grannland.

Pedofilen dömdes efter att ha förgripit sig på en sjuårig flicka under en runda i löpspåret.

- Våra barns säkerhet och trygghet måste gå före allt annat. Och det är helt enkelt oacceptabelt att befolkningen ska leva i osäkerhet när sexualförbrytare rymmer efter permission, säger Marlene Harpsøe till Berlingske Tidende.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela