Åtta år för våldtäkter på unga

En 42-årig man från nordvästra Skåne döms till åtta års fängelse.


En 42-årig man från nordvästra Skåne döms till åtta års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. Han ska också betala drygt en halv miljon kronor till offren, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

Mannen döms för våldtäkt och sexuellt ofredande av en 18-årig flicka samt för grov våldtäkt och sexuellt ofredande av hennes 13-åriga syster.

Mannen döms också för tre fall av grov våldtäkt och ett våldtäktsförsök mot en flicka som vid tidpunkten för brotten var 14 år gammal och bodde granne med honom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.