Fängelse för tvångstatuering

Männen från Fucked For Life har dömts till fängelse.


TUMBA. Två män med kopplingar till det Tumbabaserade kriminella gänget Fucked For Life (FFL) döms till två års fängelse vardera för att ha låtit tvångstatuera en 18-årig pojke.

Mannen som utförde tatueringen döms till tre månaders fängelse för misshandel. Södertörns tingsrätt har då tagit hänsyn till uppgifter som tyder på att han handlat under tvång.

Den musikintresserade 18-åringen tatuerade in orden Förstörd För Livet på sin underarm för ungefär ett år sedan, eftersom han tyckte orden passade in i en text. Han insåg dock inte att de kunde förväxlas med FFL.

Tidigare i år fick han ett samtal med beskedet om att han "låg risigt" till hos FFL, och att han omedelbart skulle komma till en tatueringsstudio i Tumba.

Där tatuerades hans tatuering över med grov nål och han fick även ett knytnävsslag i tinningen. Dessutom beordrades han att betala ett femsiffrigt belopp i skadestånd till FFL.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.