40 förhörs i stor dopningshärva

Polisen hämtade in 40 personer runt hela landet till förhör gällande en stor dopningshärva.


En jättelik dopningshärva nystas just nu upp av polis och åklagare. På morgonen slog polisen till och hämtade cirka 40 personer runt hela landet till förhör. Affärerna med steroider ska ha skett i gym- och kroppsbyggarkretsar.

"Personerna ska höras om köp av dopningspreparat", skriver polismyndigheten i Gävleborgs län i ett pressmeddelande. Dopningsbrott utreds i Gävle, men tisdagens aktion har skett i samarbete med andra länspolismyndigheter och Rikspolisstyrelsen.

Enligt polisen finns en av de misstänkta huvudmännen i härvan i Skåne, men en stor del av försäljningen av preparaten ska ha skett i Stockholmsområdet. Polisen bekräftar att Malmömannen har suttit häktad sedan en tid tillbaka.

I Gävle sitter sedan en tid en 51-årig man häktad, misstänkt för grovt dopningsbrott. GD.se skriver att mannen ska ha sålt preparat över internet och att polisen efter två månaders utredning nu i mannens dator fått fram hans kundregister och att detta kan vara en av grunderna för tisdagens många förhör runt om i Sverige.

Affärerna ska ha haft anknytning till gym- och kroppsbyggarkretsar och de dopningsmedel som har köpts och sålts ska i huvudsak ha varit steroider, det vill säga hormonpreparat som stimulerar muskeluppbyggnaden.

Även polisen i Jönköpings län deltog i tillslaget, liksom polisen i Blekinge och Halland. Enligt polisen är härvan en av de största dopningsutredningarna hittills i Sverige.

Polis och åklagare håller presskonferens på flera orter i Sverige på tisdagen klockan 13.

Skrivet av:

Senaste nytt

Oväntat bakslag för fransk industri

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

När elvaårige Christian Emil Sønnichsen satte spaden i jorden i skånska Uppåkra hittade han ett 1 500 år gammalt föremål från folkvandringstiden, en förgylld agraff.

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Sju personer har gripits i Turkiet misstänkta för att ha sålt information till Israels underrättelsetjänst Mossad, skriver den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. En av de misstänkta uppges vara privatdetektiv.

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.

Hacking: Ditt barns gamla smartphone kan vara en säkerhetsrisk?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.