Thereses kamrater nattvandrar

"Vi vill visa att vi bryr oss och att vi inte glömt Tess."


STUREBY. Det är snart tre veckor sedan som en ung pojke hänsynslöst mördade 15-åriga Therese Johansson Rojo. Hennes kamrater hittade henne livlös, kvävd i en skogsdunge i Stureby i Stockholm. Allt på grund av ett kärleksdrama som spårat ur.

Nu vill Thereses kamrater visa att de tillsammans kan ta ansvar för våldet och har därför organiserat ungdomsnattvandringar. Det brukar i vanliga fall vara 18-årsgräns för att nattvandra och vännerna har därför dragit ihop en egen nattvandring.

– Vi vill visa att vi bryr oss och att vi inte glömt Tess, det som hände måste betyda något, säger kompisen Olivia Sandström till Metro.

Psykoterapeuten Maria Edlund menar att det är en del av sorgeprocessen att engagera sig i olika saker.

– Det är något väldigt vackert och fint över det här att vilja visa att det här vill vi, det här tycker vi. Man har en stark värdegrund och får en gruppkänsla i det, säger hon till Metro.

Den som vill vara med och nattvandra med kompisarna kan kontakta Therese Linder och Olivia Sandström på frivilligaungdomar@live.se.

Några av 15-åringens vänner har också startat en minnesblogg för att hedra hennes minne.

"Ett tag sen jag skrev här nu, kan inte säga att det är bättre för det är det inte. Jag gråter inte längre men smärtan inuti mig är stor, skulle verkligen göra allt för att få tillbaka dig. Jag saknar att ha någon att smsa med hela tiden, saknar att ringa dig och snacka , saknar att känna din doft, saknar allt med dig. Du fick mig att må så bra, du fick mig att le och vara glad. Vem ska jag nu snacka killar med eller berätta skvaller för?" skriver en av vännerna på bloggen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.