Avslöjar allt om Sturebymordet

- 19/06/2009, 06:24 -

Den 16-årige pojken har berättat hur han dödat Therese och varför.

STOCKHOLM. Therese Johansson Rojo blev bara 15 år gammal. Två tonåringar sitter häktade för mordet på 15-åringen och tros ha planerat mordet veckor i förväg.

I går erkände den 16-årige pojken varför han mördat Therese och hur det hela gått till.

– Ögonen fuktades på honom, säger kriminalkommissarie Sven-Olov Karlsson till Expressen.

Therese mördades natten till den sjunde juni och hittades livlös i en skogsdunge i Stureby, Stockholm. 16-åringens flickvän tros ha varit den som hetsat honom till att mörda Therese och misstänks nu för anstiftan till mord.

– Han erkänner ett uppsåtligt dödande. Det innefattar mord eller dråp, säger pojkens advokat Claes Borgström till Expressen.

Motivet bakom dådet vill Bergström inte gå in på.

– Det tänker jag avvakta med att lämna uppgifter om. Det beror på att utredningen befinner sig i ett sådant skede att åklagaren inte vill att vi ska diskutera den frågan offentligt ännu, säger han till Sveriges Radios Ekoredaktion.

Flickan dog troligen av kvävning och annat yttre våld, enligt en första rättsmedicinsk undersökning. Den bekräftar också åklagarens tidigare bedömning om att inget vapen har kommit till användning då flickan bragts om livet.

Polis uppger att paret haft en intensiv sms-trafik under minst en veckas tid före mordet. Det var då paret ska ha kommit överens om de sista detaljerna.

–Han är samarbetsvillig, men långt ifrån oberörd. Det här var inte lätt för honom, säger kriminalkommissarie Sven-Olov Karlsson om 16-åringen till Expressen.

Pojken har erkänt uppsåtligt dödande, vilket innefattar mord eller dråp. Nu har tingsrätten begärt en sinnesundersökning av de båda 16-åringarna.

Också den 16-åriga flickan förhördes under torsdagen.

Skrivet av: