Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mildare straff för sexdömd

Nyheter | 22/10/2008 14:24

Kulturkrock fog för mildare dom.

KARLSKRONA. En 56-årig man som dömts för att ha sextrakasserat en kvinna i 70-årsåldern fick domen mildrad efter att domaren slagit fast att det handlar om en ”kulturkrock.”

När mannen tog kontakt med kvinnan, som är av asiatiskt ursprung, uppgav han att han ville ha städhjälp. Kvinnan besökte mannen och efter en timmes samtal fick han hennes telefonnummer. Strax efter tog trakasserierna vid. Mannen började ringa kvinnan när han var berusad och talade med grova uttryck om hur han ville ha sex med henne.

Tingsrätten i Blekinge slog fast att mannen vid ett stort antal tillfällen ringt och sextrakasserat kvinnan och dömde honom för sexuellt ofredande.

Åklagaren yrkade på 80 dagsböter 100 kronor. Men tingsrätten valde alltså att sänka det till 40 dagsböter på grund av att det hela rörde sig om en ”kulturkrock”, enligt Expressen.

I domen står det att läsa att kvinnan på grund av sin kulturella bakgrund inte varit tillräckligt tydlig när hon avvisat mannen.

Skrivet av: