Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtäktskvinna inför rätten

- 03/07/2009, 11:10 -

Igår inleddes rättegångarna mot den kvinna som våldtog en annan kvinna i april.

En söndagsnatt i april i år på Redbergsplatsen i Göteborg misstänks en 30-årig kvinna ha våldfört sig på en tio år yngre kvinna. Rättegången inleddes i torsdags bakom stängda dörrar.

30-åringen tros ha slängt sig över den yngre och betydligt spädare kvinnan, dragit henne i håret, slitit ner henne på marken, slagit och sparkat henne på kroppen för att sedan sätta sig grensle över henne och trycka upp fingrar i den yngre kvinnans underliv.

Polisen lyckades gripa den misstänka kvinnan då offret hade lämnat sitt telefonnummer till henne. Efter att våldtäkten utförts kunde polisen spåra kvinnan genom samtal mellan dem två, och på så sätt identifiera vem hon var.

Det är ovanligt med kvinnliga sexualförbrytare, och sedan 1999 har bara fyra kvinnor dömts för våldtäkt i Sverige. Men polisen hyser misstankar om att många inte anmäler våldtäkter kvinnor emellan.

Kvinnan fick rivmärken i underlivet, och historien backades upp av hennes manliga bekanta som kommit för att skjutsa henne i sin bil, enligt Expressen.

Den misstänkta kvinnan säger sig vara oskyldig, och att det var hon som blev överfallen, inte tvärtom.

Skrivet av: