Måndag 20 Sep
Stockholm

Carolins kropp hittad

Polisen har hittat Carolin Stenvalls kropp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Polisen har hittat den saknade 29-åriga Carolin Stenvalls kropp, uppger flera medier. Kvinnan misstänks ha dödats på en rastplats utanför Gällivare.

- Jag kan bekräfta att vi funnit Carolin Stenvalls kropp, säger länsvakthavande befäl Yngve Hansson till NSD.

Under kvällen har polisen sannolikt påträffat det som är kvarlevorna av Carolin Stenvall, skriver Norrbottenspolisen i ett pressmeddelande.

Men tidpunkten vill man inte meddela.

– Det hade i vart fall blivit mörkt, säger Yngve Hansson, länsvakthavande polisbefäl till TT.

Området är avspärrat och kommer att bevakas i väntan på att en rättsläkare kommer dit. Men det är oklart när det kan ske. Vad som menas med "kvarlevor" är också oklart.

Dykningar gjordes under dagen nedströms bron över Skrövån.

- Fyra dykare har dykt här i Skrövån. Det har gått bra, vi är nöjda med dykningarna. Det är ganska svåra förhållanden eftersom det strömmar så fruktansvärt, säger dykledaren som vill vara anonym till TT.

På frågan om vad som hänt betyder för det lilla samhället svarar bybon Ingvar Johansson:

- Det här har skapat en otroligt otäck känsla hos oss i byn som man får ont i magen av. Att man känt den misstänkte, det är det som gör det så obehagligt.

Men enligt uppgifter i Norrbottens-Kuriren hittades Carolins kropp inte av dykare, utan i ett skogsområde strax söder om Gällivare. Det så kallade Storbergsområdet, söder om Mäntyvaara, sex mil söder om Gällivare. Det ligger precis på gränsen till Överkalix kommun.

Enligt polisen var det med hjälp av gärningsmannens uppgifter som man hittade Carolin Stenvalls kropp i skogsområdet. Området har redan genomsökts flera gånger under de senaste dagarna. Då utan resultat.

Åklagaren har varit förtegen om var man skulle leta i dag, onsdag, och därför vet man i nuläget heller inte vad det var som fick polisen att hitta kroppen denna gång.

Den häktade 50-åringen hålls kvar i Gällivare till och med fredag, därefter flyttas han till häktet i Luleå.

I morgon, torsdag, hålls en presskonferens 13:30 i Luleå med anledning av dagens makabra fynd.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela