Nio års fängelse för Skärholmsmord

I januari hittades en man ihjälskjuten i en brinnande bil. Nu har dom fallit.


I januari hittades en 36-årig man ihjälskjuten i en brinnande bil i ett garage i Skärholmen.

På måndagen dömdes en 19-åring till nio års fängelse för mord, grov mordbrand samt brott mot griftefrid.

Målet är av den arten och allvaret att om 19-åringen hade varit äldre hade han dömts till livstids fängelse, skriver Södertörns tingsrätt i sin dom. Han hade ännu inte fyllt 19 år när han begick brottet. Polisen har dels hittat ett par skor och dels ett par handskar med blodspår från offret hemma hos 19-åringen.

36-åringen sköts med två skott i ett källarutrymme till fastigheten och lades därefter i baksätet på en bil som 19-åringen tände eld på med hjälp av bensin. Tingsrätten konstaterar att 19-åringen måste fått hjälp av andra att förflytta kroppen, men att det verkar omöjligt att få fram vem eller vilka dessa varit.

Det anses utrett att den 21-åriga man som var åtalad för medhjälp till mordbrand köpt en dunk bensin och överlämnat den till 19-åringen. Men tingsrätten bedömer inte att det står bortom varje rimligt tvivel att 21-åringen förstått vad bensinen skulle användas till, och han frikänns.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.