Knivpsyko hotade barn till livet

En knivbeväpnad snattare mötte två oskyldiga barn. Det blev ett möte på liv och död.


HERON CITY, STOCKHOLM. Strax efter klockan fem under torsdagseftermiddagen inträffar ett tumultartat knivdrama på Mediamarkt i Heron City, nära Ikea i södra Stockholm.

En snattare, som försökt stjäla billig elektronik, försöker ta sig obemärkt ut ur affären. Men väktarna märker vad som sker och följer efter honom. Snattaren springer ut i garaget och fem väktare är honom hack i häl.

Då går mannen till desperat motangrepp med kniv. Inte mot väktarna. Utan mot två oskyldiga barn på väg hem från shoppingtur med pappa.

– Mitt i denna tumultartade situation drar mannen fram en kniv och då kommer plötsligt en pappa med sina två barn förbi, uppger Thomas Thörnqvist, stationsbefäl på Södertörnspolisen till Nyheter24.

Först går han till attack mot en 13-årig pojke. När det visar sig vara ett allt för svårt offer - hans nioåriga lillasyster. Snattaren griper tag i flickan och försöker dra fram kniven mot flickans hals.

Men lyckligtvis kan väktarna efter några sekunder avväpna mannen genom att slå honom över armen med batong. Nioåringen befrias.

Båda barnen och deras pappa chockades, men klarade sig utan några skador.

– De mår efter omständigheterna bra. De har fått den hjälp de behöver, tillägger Thörnkvist för Nyheter24.

Knivmannen fick ett slag i bakhuvudet och blödde kraftigt. Väktarna grep honom och lämnade över till polis som förde honom till Huddinge sjukhus. Enligt Thörnkvist skadades också en väktare i tumultet och fick plåstras om.

Knivmannen misstänks för grovt olaga hot och stöld, enligt polisen. Fler brottsmisstankar kan tillkomma.

Tidigare rapporterades det att barnen ska ha varit tio och fyra år gamla, men när Nyheter24 når polisen vid sextiden på fredagen uppger man att de rätta uppgifterna gäller en pojke på 13 år och en flicka på nio år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.