Dömd för rysk roulette mot hustrun

Får fängelse för grovt olaga hot.


Den 48-årige mannen var rasande av svartsjuka. Då satte han en kula i revolvern, snurrade magasinet och sköt mot sin hustru. Vapnet klickade och kvinnan överlevde. På onsdagen dömdes mannen till fängelse i nio månader för grovt olaga hot.

Det var i december 2005 som mannen utsatte sin fru för rysk roulette. Han ska även ha sparkat henne och spottat på henne. Mannen döms också för att vid ett annat tillfälle ha hotat hustrun genom att låtsas skjuta henne, och för att ha ofredat sin åttaåriga dotter genom att knuffa omkull henne.

Solna tingsrätt dömde under onsdagen mannen till nio månaders fängelse. Han ska även betala 27 100 kronor i skadestånd till ex-frun och 5 000 kronor i skadestånd till sin dotter.

Förra sommaren dömdes 48-åringen till fängelse i två år och tre månader som huvudman i en sexklubbshärva i Stockholm, skriver Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man mördade bekant med sparkar och slag

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

En stor insats pågår på Flemingsbergs polisstation i Stockholm. Enligt flera medier ska det röra sig om en handgranat som påträffats.

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).