Dansbandskungen i inkassohärva

Thomas Deutgen dras med stora hyreskostnader till kommuner.


LULEÅ. Thomas Deutgen har inga problem att dra massorna till sina dansbandsarrangemang i hela Sverige. Däremot har han större problem med att betala lokalhyrorna. I exempelvis Luleå står han och hans bolag TD Media fortfarande i skuld till kommunen för ett fem år gammalt arrangemang.

– Det handlar om gamla räkningar för hyra av lokaler. Men jag har en avbetalningsplan och skulden betas av varje månad sedan en lång tid tillbaka, säger Thomas Deutgen till Norrbottens-Kuriren.

Deutgen har systematiskt prioriterat bort fakturorna. Betalningar för lokalhyror har uteblivit och han har därför dragit på sig stora skulder. Kommunens ekonomer har under lång tid försökt driva in skulden på 160 000 kronor. Ärendet har övergått till ett inkassokrav då Deutgen inte betalat in några pengar.

– Eftersom vi lagt ut ärendet på bevakning kan jag inte svara på hur stor skulden är i dag. Men vi har inte fått några indikationer på att den är reglerad. Företaget finns fortfarande i vårt kundreskontra, säger Mats Bergström, redovisningschef på Luleå kommun, till Norrbottens-Kuriren.

Ärendet gick över till långtidsbevakning i november 2007 trots att han hade en deklarerad förvärvsinkomst på 424 749 kronor.

Thomas Deutgen menar att han inte klarat av de stora kostnaderna för sina arrangemang, och att dandsbandsintresset först har kommit under de senaste åren.

– Det var väldigt mycket upp och ner under den här perioden. Jag levde ju på att arrangera danser och satsade stort på olika arrangemang som inte riktigt höll ekonomiskt, säger han.

– Man kan väl säga att det inte var riktigt samma medvind för dansband som det är i dag. Jag tror inte att skulle satsa på klassisk logdans igen. Publiken kräver mer än så, säger Thomas Deutgen till Norrbottens-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinstlyft för Hemnet

Stort vinstfall för JM

Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.

Fortsatt storförlust för Viaplay

Det krisande streamingbolaget Viaplay gjorde en rörelseförlust på 473 miljoner kronor för första kvartalet, vilket kan jämföras med förlusten på 325 miljoner kronor samma period i fjol.