Bloggar om sonens kamp mot cancer

Tvåårige Elton har dödlig cancersjukdom.


I februari i år fick Jenni Rathjen och Anders Jonasson, båda i 30-årsåldern, det svåra beskedet att deras tvåårige son drabbats av fyra hjärntumörer. Chansen att lille Elton skulle överleva var mycket små.

Sedan blev prognosen ännu värre - föräldrarna fick av läkarn veta att cancern spridit sig i hela kroppen. Elton hade fått neuroblastom, en mycket aggressiv cancerform.

– Det gick inte att ta in. Det var overkligt, säger Jenni.

Sedan några månader bloggar Jenni om Eltons sjukdom. Anders är med och bestämmer vad som ska skrivas.

"Vi tror att det kan hjälpa många"

Men att starta en blogg var inget lätt beslut att ta.

– Jag ville inte först. Jag var rädd att det skulle bli för självutlämnande. Men samtidigt tror vi att det kan hjälpa många. Dessutom slipper man ringa till 30 anhöriga för att berätta vad som hänt, säger Anders.

– Man blir väldigt glad när någon skriver en fin kommentar, det berör verkligen. Tyvärr hinner man inte svara på allt, säger Jenni.

Bloggen blir kanske till en bok så småningom.

"Ett mirakelbarn"

– Jag vill i alla fall skriva ner något ordentligt, för om allt går vägen vill man kunna berätta för Elton, tillägger hon.

Framöver väntar nya behandlingar för pojken.

– Elton är tuff, han är ett riktigt mirakelbarn, säger Anders till Aftonbladet.

I ett inlägg i bloggen på måndagen skriver föräldrarna att Elton just fått positivt besked:

Nu har ännu en doktor berättat för oss vilken liten stålkille vi har! En av kirurgerna uttryckte igår sin beundran och fascination över att Elton mår som han gör bara 5 dagar efter operationen, med så dåliga förutsättningar inför operationen som han hade så är det makalöst att se Elton sitta i sängen, skratta, leka och spexa! Det var helt enkelt bara för doktorn att konstatera att Elton har inte så mycket mer här att göra -dags för hemfärd! Underbart!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.