Vegetarisk mat - cancerskydd

Ställ om till vegetarisk diet och lev längre.


Resultaten av en omfattande brittisk cancerstudie visar att personer med vegetarisk diet inte utvecklar cancer i blodet, prostatan och magen i lika hög utsträckning som köttätare.

När det gäller tarmcancer, en av de dödligaste formerna, var skillnaderna dock marginella.

Studien omfattade 60 000 personer och orsakerna, enligt forskarna, är att köttkonsumtion kan föranleda mutationer. Dessutom ger ett rikligt intag av frukt och grönsaker ett särskilt skydd åt kroppen.

Enligt BBC kommenterar en talesperson för den forskargrupp som initierade undersökningen så här:

– Det här är intressanta resultat som ökar bevisen för att det vi stoppar i munnen starkt påverkar cancerrisken. Vi vet nu dessutom att kraftig konsumtion av rött och behandlat kött specifikt ökar risken för magcancer.

Studien är publicerad i British Journal of Cancer.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!