Torsdag 18 Aug
Stockholm

Vänsterledare åtalas för kvinnovåld

Vänsterpartiets gruppledare i Hallands landsting får sparken efter misstänkt fall av kvinnovåld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HALLAND. Vänsterpartiets gruppledare i landstinget i Halland väntas bli åtalad för upprepade fall av kvinnovåld. Landstinget vill också sparka politikern från jobbet som chef för Hallands rättspsykiatriska avdelning i Varberg, där han bland annat är högst ansvarig för behandlingen av dömda våldsbrottslingar.

Vänsterpartisten har sedan tidigare varit avstängd med lön från sitt chefsjobb i väntan på åtal och fällande dom. Men redan nu har landstinget bestämt sig för att han ska bort från sin tjänst oavsett om han döms eller inte.

– Med tanke på det som hänt så ser jag det som svårt att han kan fungera som chef hos oss, säger psykiatrichefen Anette Falkenroth till Hallandsposten.

Han har varit avdelningschef i sex år och hävdar sin oskuld trots att han den andra maj greps utanför sin bostad i Halmstad. Polisen larmades om att han misshandlat sin sambo, och efter det satt han häktad en vecka misstänkt för grov kvinnofridsinskränkning.

–Jag har haft en jobbig relation privat men är oskyldig till de här anklagelserna. Jag känner mig ganska säker på att bli frikänd, säger vänsterpartisten till Hallandsposten.

Vårdförbundet kräver att vänsterpartisten ska få vara kvar på sin tjänst alternativt erbjudas ett annat chefsjobb inom förvaltningen. Därför har fackliga representanter begärt tvisteförhandling om saken.

– Allt prat om att man är oskyldig tills man dömts känns ihåligt. Det är olyckligt att arbetsgivaren inte avvaktar den rättsliga processen. Jag har ju ändå jobbat i Landstinget Halland i 30 år och tycker att jag gjort ett bra jobb. Jag har inte fått några klagomål, säger han till Hallandsposten.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.