Nuders attack mot Borg

Anders Borg är oförmögen att hantera den finansiella krisen. Det menar Pär Nuder.


Nu går Nuder ut med offentlig kritik mot finansministern Anders Borg.

Thomas Östros, ekonomisk talesman för socialdemokraterna, har på nytt begärt information om läget i den finansiella sektorn. I en tid då börserna störtdyker har oppositionen rätt till information av finansministern. Men Anders Borg tiger som muren.

Nu är den förre finansministern Pär Nuder orolig att den borgerliga regeringen faller ner i samma grop som under Bildts ledning i början på nittiotalet.

Nuder skriver vidare:

"Håll fast vid den politik som lades fast för två år sedan. Förneka problemen så länge det går. Påstå att Sverige inte kommer att drabbas av den internationella turbulensen - trots att Sverige är ett av världens mest utlandsberoende länder. Ignorera oppositionens krav på information om läget i den finansiella sektorn.

Ungefär så lät det för sexton år sedan. Då hade regeringen Bildt surrat sig vid masten och navigerade längs den enda vägen. En väldigt självsäker attityd i början av mandatperioden, en stor villrådighet i halvtid och platt fall när mandatperioden var över. Håller historien på att upprepa sig?"

Ifrågasättandet av Borg är starkt och Nuder menar att Borg kommer vara oförmögen att hantera en eventuell kris. Han hävdar att finansministern kommer att be om hjälp först när krisen i det svenska finansiella systemet blir uppenbar, skriver Nuder på debattsajten på newsmill.se.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikolycka, Trelleborg

2 timmar sedan

Misstänkt föremål – tåg i Malmö utrymt

2 timmar sedan
Ett tåg och närområdet omkring har utrymts på Hyllie station i Malmö. Anledningen är att misstänkt farligt föremål har hittats på tåget, skriver polisen på sin hemsida.

120 döda i översvämning i Kenya

2 timmar sedan
Dödssiffran stiger efter massiva översvämningar i Kenya. Enligt en regeringstjänsteman har nu 120 personer mist livet i översvämningarna.

Efter uppgångarna – USA-börsen tuffar på

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen kämpade tappert vidare under tisdagens handel, efter måndagens nedgångar. Breda S&P500-index steg 0,1 procent, Dow Jones industriindex lyfte 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent.

Stor brand i industrihotell – explosionsrisk

2 timmar sedan
En omfattande brand har brutit ut i en industrilokal i Bårhult, väster om Göteborg, uppger räddningstjänsten.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

2 timmar sedan
En undernärd äldre patient med noterad fallrisk lämnades ensam på vårdavdelningen. Då ramlade patienten, bröt höften och dog innan man hann operera.