Göteborg - urinets huvudstad

- 22/07/2009, 16:02 -

Här listas Göteborgs mest nedpissade trappor.

GÖTEBORG. Granittrappan vid Stora Nygatan är den plats i Göteborg där folk helst uträttar sina behov. Åtminstone om man ska tro Fredrik Stengafvel, förman för städningen i Göteborgs centrum som nedan listar de värst utsatta trapporna i staden.

– Det är det absolut pissigaste stället. Där gör folk även nummer två, ofta. Det är så illa som elva på en tiogradig skala, säger Fredrik till Göteborgsposten.

Trappan spolas av varje morgon men vanligt vatten är inte tillräckligt.

- Pisset torkar i solen och gror in i stenen. Vi måste spruta med vaniljdoft. Det är sånt medel ni andra tvättar med på toa, fast tusen gånger starkare. Men det är inte miljöfarligt. Det har vi kollat upp inför miljöcertifieringen,säger Fredrik.

På andraplats på Fredriks lista över nedspissade trappor hamnar Lejontrappan vid Brunnsparken. Där sätter sig många, aningslöst, och äter på förmiddagarna.

– De vet inte vad andra har gjort där under natten. De skulle bara ana! Det finns så många äckliga människor som spyr och pissar överallt.

Trappan vid Bastionsplatsen innehar tredjeplatsen. Här har en ny restaurang öppnat vilket, enligt Fredrik, kan ha bidragit till den höga placeringen på listan.

– Det blir aldrig bättre för att en restaurang öppnar. Trappan ner ligger avsides. När det är kö därinne, går folk utanför, Fredrik .

Göteborgs mest nedpissade trappor.

1. Granittrappan vid Stora Nygatan.

2. Lejontrappan vid Brunnsparken.

3. Trappan vid Bastionsplatsen.

4. Trapporna ned till kanalen bakom spårvagnshallarna.

5. Karelska näset.

6. Trapporna nedanför Kungstorget.

Skrivet av: