Scientologerna anmäls efter telefonterror

Familj har tagit emot ett sjuttiotal samtal på två veckor och polisanmäler Scientologikyrkan.


Familjen i skånska Kävlinge terroriseras morgon, middag, kväll. Scientologernas dagliga telefonterror har satt familjelivet ordentligt på prov, och totalt handlar det om ett sjuttiotal samtal i mer än två veckor. De har fått nog och polisanmäler scientologerna för ofredande.

–Det är väldigt beklagligt att familjen har fått utstå detta. Och vi har brustit i vårt informationsarbete, säger Torsten Hjelmar, vid Scientologikyrkan i Malmö, som känner till polisanmälan, till Nyheter24.

– I dag har de inte ringt än, de kanske har slutat. Nej, vänta, det ringer. Åh, det är de, säger mannen i familjen, Klas, som egentligen heter något annat, till Sydsvenskan.

Det är nära att lyckan infinner sig när scientologerna inte har ringt på hela dagen. Men klockan kvart i ett ringer det igen, trots att han gjort en polisanmälan mot dem.

Samtalen brukar komma tidiga förmiddagar och sena kvällar. Det rings på familjens samtliga telefoner och mobiltelefoner.

Det började med att en person sökte hans fru, som misstänkte att det hade att göra med dotterns språkresa och gav dem telefonnumret.

– Vi begriper inte vad de vill. Det enda de säger när de ringer är att de vill tala med min fru eftersom hon var med på en självförverklingskurs hos dem på åttiotalet. Men det var hon inte. Jag har bönat och bett och skrikit åt dem att sluta ringa, men de lyssnar inte, säger Klas till Sydsvenskan.

Familjen jagas trots att ingen har haft kontakt med scientologerna eller tagit emot några flygblad. I torsdags meddelade Scientologikyrkan i Malmö att kyrkan håller på att uppdatera sin kontaktlista över nya och gamla medlemmar och att samtalen bottnade i det. Kyrkan har bett familjen om ursäkt.

–Vi har precis flyttat till nya lokaler och vi har fokuserat på en del andra saker under den tiden. Vi har tiotusentals medlemmar i vår kontaktlista och då är det lätt hänt att det i enstaka fall blir fel. Det är mycket beklagligt det som den här familjen har fått utstå, säger Hjelmar till Nyheter24.

Efter ursäkten har telefonsamtalen fortsatt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.