Brandterror plågar hyresgäster

De tre bränder som har drabbat hyreshuset i Halmstad tros vara anlagda.


Först brann det på vinden. Sedan i källaren. I går kväll hände det igen. Åttavåningshuset på Järnvägsgatan i Halmstad har brunnit tre gånger på kort tid och nu råder starka misstankar om att de kan ha varit anlagda.

Det var i går kväll som polisen fick larm om att eld härjade i en källare på ett hyreshus och när räddningsstyrkor kom till platsen förstod de att det antagligen var mer än otur som låg bakom bränderna.

– Vi har haft bränder på den här adressen förut. Det känns lite för slumpartat att det skulle vara annat än anlagt, säger biträdande vakthavande polisbefäl i Halmstad, Joakim Sjölander till Expressen.

Ingen skadades i branden men hela trapphuset fylldes med rök och många av hyresgästerna är skakade av gårdagens händelse.

– Frågan är om jag vågar vara hemma över huvud taget, säger Viktor Johansson, 21, till Expressen.

Orsaken till branden är ännu oklar och polisen har spärrat av områden för teknisk undersökning. De två källarbränderna har inträffat på bara två veckor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

1 timme sedan
En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.