Brud mystiskt försvunnen i Falun

Kvinnan försvann spårlöst en vecka innan sitt bröllop.


FALUN. På lördag skulle Linda Chen, 32, gifta sig med Mats Alm i Stora Kopparbergs kyrka i Falun. Men kvällen den 1 augusti försvann den blivande bruden spårlöst.

I lördags gick hon som vanligt till jobbet som servitris på en Kina- och Thairestaurang i närheten av parets lägenhet. Vid halv tio-tiden på kvällen sa Linda att hon skulle gå ut och träffa en vän, vem fick sambon Mats aldrig reda på. När hon inte hade kommit tillbaka vid två på natten blev Mats orolig och försökte, förgäves, nå henne på mobiltelefonen.

Dagen efter ringde han till polisen i Falun och anmälde henne försvunnen. Men där möttes han först av nonchalans.

– De tog mig inte på allvar. De sa att hon antagligen låg full hos en kompis eller att hon kanske hade åkt tillbaka till Asien. Hur fan kan man säga så?, undrar Mats i ett samtal med Aftonbladet.

I går delade parets familjer ut lappar i staden med Lindas bild på för att försöka få upplysningar om försvinnandet.

– Då kom en man fram till oss. Han berättade att han hade cyklat förbi och sett en man knuffa in henne i en mörk bil med tonade rutor, säger Lindas bror, Chris Chen.

Polisen har förhört uppgiftslämnaren och bedömer tipsen som mycket intressanta.

– Det är den första personen som sett Linda under lördagsnatten. Signalementet stämmer in på Lindas utseende och kläder, men vi har ännu inte verifierat att det var hon, säger Lars-Ola Sörestad, chef på Länskriminalen, som leder utredningen till Aftonbladet.

Nu försöker polisen få reda på om Linda kan ha varit utsatt för hot innan försvinnandet.

– Vi pratar med anhöriga, vänner och bekanta, en kartläggning helt enkelt, säger Sörestad till Dala-Demokraten .

Linda kommer ursprungligen från Kina men har bott i Sverige större delen av sitt liv. Hon är 146 centimeter lång och väger 48 kilo. Linda var vid försvinnandet klädd i vit klänning, vita tajts och högklackade vita skor, och bar en vit handväska. Lindas pass är kvar i lägenheten och hennes konto är orört.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!