Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försvunnen pojke gömd i lönnrum

- 06/09/2009, 20:15 -

Påstods vara kidnappad sedan två år - hittades i hemligt rum med sin mamma.

En pojke som varit försvunnen i nästan två års tid har plötsligt hittats levande - gömd tillsammans med sin mamma i ett litet, specialbyggt, hemligt rum i mormoderns hem.

Snart sjuårige Richard "Ricky" Chekevdia var vid god hälsa både fysiskt och psykiskt när han hittades i fredags av utredare efter ett domstolsbeslut om att få genomsöka hemmet strax söder om St. Louis, Illnois, USA.

Mamman, 30-åriga Shannon Wilfong, anklagas nu för bortrövande av barn medan mormodern, 51-åriga Diane Dobbs, står anklagad för medhjälp.

Fadern, Mike Chekevdia, som vann vårdnaden av Ricky strax innan han försvann med sin mor i november 2007, är oerhört lättad över beskedet att sonen hittats.

– Två år? Det går inte att förstå. Jag har tappat sömn, jag har tappat vikt, jag har gått upp i vikt. Jag skulle inte önska någon något liknande, säger Mike Chekevdia enligt Fox News.

48-årige Chekevdia har länge misstänkt att hans son var undangömd av mormodern, men det hittades inga tecken på att pojken fanns där när huset söktes igenom strax efter försvinnandet.

Under lång tid har fönstren hemma hos mormodern täckts av rullgardiner, gissningsvis för att förhindra insyn.

– Jag hade en säker känsla av att han fanns därinne och i går blev det bekräftat, säger Mike Chekevdia till Fox News.

Skrivet av: