Försvunnen pojke gömd i lönnrum

Påstods vara kidnappad sedan två år - hittades i hemligt rum med sin mamma.


En pojke som varit försvunnen i nästan två års tid har plötsligt hittats levande - gömd tillsammans med sin mamma i ett litet, specialbyggt, hemligt rum i mormoderns hem.

Snart sjuårige Richard "Ricky" Chekevdia var vid god hälsa både fysiskt och psykiskt när han hittades i fredags av utredare efter ett domstolsbeslut om att få genomsöka hemmet strax söder om St. Louis, Illnois, USA.

Mamman, 30-åriga Shannon Wilfong, anklagas nu för bortrövande av barn medan mormodern, 51-åriga Diane Dobbs, står anklagad för medhjälp.

Fadern, Mike Chekevdia, som vann vårdnaden av Ricky strax innan han försvann med sin mor i november 2007, är oerhört lättad över beskedet att sonen hittats.

– Två år? Det går inte att förstå. Jag har tappat sömn, jag har tappat vikt, jag har gått upp i vikt. Jag skulle inte önska någon något liknande, säger Mike Chekevdia enligt Fox News.

48-årige Chekevdia har länge misstänkt att hans son var undangömd av mormodern, men det hittades inga tecken på att pojken fanns där när huset söktes igenom strax efter försvinnandet.

Under lång tid har fönstren hemma hos mormodern täckts av rullgardiner, gissningsvis för att förhindra insyn.

– Jag hade en säker känsla av att han fanns därinne och i går blev det bekräftat, säger Mike Chekevdia till Fox News.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

1 timme sedan
"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.