Miljonär mördad med mortel

IT-miljonären William West misstänks ha mördats brutalt av sin afrikanska fru.


SANYANG, GAMBIA. Den brittiske miljonärens gambiska hustru misstänks för att besinningslöst ha slagit ihjäl sin make. Men själv säger hon att polisen torterade fram morderkännandet.

Kate Atori West, som står anklagad för brottet som begicks 2006, sa i rätten i dag att polisen utsatt henne för elstötar och slag tills hon erkänt mordet.

Wiiliam West dog av de allvarliga skallskador han ådrog sig efter att ha blivit nedklubbad av ett mortelliknade redskap som används i afrikansk matlagning.

Någon satte sedan eld på kroppen och begravde den i sanden vid strandorten Sanyang. Hans lemlästade kropp återfanns senare i närheten av av parets lyxvilla.

Den unga hustrun flög hem igen dagen efter makens försvinnande, men återvände till Gambia efter två veckor för att anmäla honom försvunnen.

Hon hävdade först att hennes man gått upp i rök när han besökte en cigarraffär under en dagsutflykt till grannlandet Senegal.

Några veckor efter mordet sa Kate Atori West i ett polisförhör att det var fem män som mördat hennes man, men hon ändrade sedan sin historia och sa att det var hon som gjorde det.

Kate Atori West var bara tjugo år gammal när hon träffade den 56 år äldre maken på en semester i Gambia. De gifte sig år 2000 men åldersskillnaden hade till följd att äktenskapet tidigt knakade i fogarna.

Enligt vänner till den pensionerade IT-miljonären hade han för avsikt att lämna henne under semestern, skriver The Daily Mail.

I testamentet efterlämnade William West, förutom en lyxvilla, åtskilliga miljoner till sin unga maka.

– Vi försöker fortfarande fastställa motivet till dådet och vi har all anledning att tro att hans fru kunde dra klara fördelar av hans död säger en gambisk polisman till den brittiska tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Mannen misstänks ha använt idrottsföreningens pengar till att bland annat betala sin egen hyra.