Stockholm

Pedofil bloggar om sitt jobb på dagis

Nu larmas Stockholms förskolor om mannen.


Läs mer

Jag är pedofil, jag tycker om barn.

Jag vill att de ska tycka om mig.

Så skriver en man i sin blogg om livet som förskoleanställd. Mannen, som figurerar under pseudonym, har publicerat flera inlägg om barnporr och nu ska polisen granska bloggen i ett försök att urskilja om någonting i mannens texter är sant.

I bloggen skriver mannen att han varit "störtkär i en 2,5-åring" och han beskriver noggrant vardagliga händelser på förskolan. Polisanmälan gjordes av Utbildningsförvaltningen i Stockholm.

– Vi polisanmälde bloggen i måndags, så fort vi fick veta om att den fanns. Det var en privatperson som mejlade Utbildningsförvaltningen i Stockholm och som hänvisade till att det fanns beskrivningar av en förskola på bloggsidan, berättar Carina Lundberg, biträdande stadsdirektör för Nyheter24.

Utbildningsförvaltningens chef Thomas Persson gick ut med en varning till alla förskolor i Stockholm då det råder misstankar om att mannen kan ha tagit sig igenom de kontrollsystem som ska hindra pedofiler från att få arbete på skolor.

– Vi har riktlinjer för hur det ska gå till när vi gör anställningar. Vi sidan av att vi tar referenser så gör vi en särskild registerkontroll när det handlar om förskola, skola och barnomsorg, säger Lundberg.

Nu ska polisens utredare försöka skilja på sanning och lögn i bloggen, och tills dess hålls Stockholms dagis och förskolor i skräck.

– Än så länge så är det ju ingen som vet om allt som står stämmer eller vem personen i fråga är. Men vi avvaktar med polisens bedömning och med vad vi får för information om vidareagerande.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.