Fredag 22 Okt
Stockholm

Vann 20 miljoner - dog dagen efter

Den kände storspelaren fick bara njuta av vinsten i 15 timmar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I lördags kammade den kände spelprofilen Anders ”Dajmen” Jonasson, 54, hem sin livs vinst. Han var ensam om att få sju rätt på V75 och vann därmed ofattbara 20 794 827 kronor. Men mindre än ett dygn senare avled Jonasson hastigt i sitt hem.

– Det är märkligt hur ödet kan vara. Att vinna ensam på V75 är alla spelares dröm, det handlar inte bara om pengarna, det är ett kunskapsbevis, säger Lutfi Kolgjini, travtränare och kusk.

Jonasson, som betraktades som en av Sveriges skickligaste travspelare, kunde dock ta vinsten med ro. Han hade redan tidigare vunnit miljonbelopp och valde att fira genom att titta på mer trav.

– Det blir lugnt firande. Jag ska kolla på direktsändningen från Hambletonian under kvällen. Jag är väldigt travintresserad så det ska bli kul att se. Däremot så ringer telefonen konstant ifrån glada andelsägare och kompisar som vill gratulera, sa den flerfaldige miljonvinnaren efter vinstbeskedet.

Jonasson var välkänd bland landets travtänare och en spelexpert som många kände stor respekt för.

– Han var otrolig kunnig, han kunde verkligen se skillnad på en bra och en dålig häst. Han lade ned otroligt mycket arbete på travet men givetvis handlade det också om stor talang, säger Lars Uggla, spelare och hästägare till Aftonbladet.

Anders Jonasson sörjs närmast av sin sambo och två barn.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela