Mordmisstänkte pojken dödshotad på internet

"Den där killen som gjorde det förtjänar inget annat än ett nackskott"


I dag inleds häktningsförhandlingarna mot den 16-åriga pojke som misstänks ha mördat en jämnårig flicka i Sparsör utanför Borås. Pojken, som erkänner brottet, är på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Nu kämpar polisen med att få en klar bild av händelseförloppet. Därför hålls förhör med vänner till både pojken och den döda flickan.

– Vi har hållit ett 30-tal förhör med ungdomar och personer i deras bekantskapskrets, säger Göran Arvidsson vid länskriminalen i Borås till Nyheter24.

På internet rasar flickans vänner mot den mordmisstänkte pojken och flera har gått till hård attack mot 16-åringen. Dödshoten haglar in på hemsidan Bilddagboken.

"Den där killen som gjorde det förtjänar inget annat än ett nackskott", lyder en kommentar på den mördade flickans bilddagbok. Och det är bara början.

"Jag skulle göra vad som helst för att kunna få tag i denna jävlen och misshandla honom så jävla grovt så fan vad arg jag är".

"Hata han som gjorde det!!!".

"Du ska veta att dem har tagit den j*veln som bedrog dig ditt liv. Han ska få sitt straff tro oss", skriver flickans vänner på hennes sista inlägg.

Nu spekulerar många i att pojkens familj kan vara i fara och att de kan tvingas flytta. Men polisen har ingen klar hotbild mot familjen.

– I nuläget har vi inte fått in några sådana indikationer men vi får se om det kommer, säger Arvidsson till Nyheter24.

Flickan hittades död i ett buskage på söndagen och strax efter att polisens hundförare gjort fyndet erkände den 16-årige pojken mordet. Pojken ska ha misshandlat flickan till döds när hon stod och väntade på en busshållplats efter en fest i Sparsör på fredagskvällen.

Pojken och flickan gick i samma klass under högstadiet och var enligt gemensamma bekanta nära vänner.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!