Fritagningsförsök på anstalt i natt

Skulle ta sig in på Säters sjukhus rättspykiatriska avdelning - rammade stängsel med bil.


SÄTER, Dalarna. En man och en kvinna, 42 och 23 år gamla försökte frita en våldsbrottling på Säters sjukhus i morse. Vid halv tretiden körde två personbilar plötsligt igenom stängslet som löper runt Säters sjukhus i Dalarna.

Mannen och kvinnan som satt i bilen försökte sedan borra sig igenom väggen till sjukhuset men personal på plats förstod vad som pågick och lyckades larma polisen innan någon kunde lämna anstalten.

– Det gick massor av larm och det blev ett väldigt pådrag. Det var två bilar som försökte ta sig in på Säter. En man och en kvinna har gripits. Bägge är kända av polisen sedan tidigare, säger Mattias Skarp, vakthavande befäl i Dalarna till Nyheter24.

Det misslyckade fritagningsförsöket var riktat mot sjukhusets rättspsykiatriska avdelning, där bland annat morddömde Thomas Quick sitter. Mannen som skulle fritas är en dömd våldsbrottsling.

– Vi kunde gripa mannen och kvinnan utan att någon skadades. Det förekom ingen skotlossning. Vi kommer nu att göra en teknisk undersökning på platsen, säger Mattias Skarp.

Mannen och kvinnan är misstänkta för försök till grovt främjande av flykt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.