Inget sprittillstånd för kriminella

Alkoholtillståndet har dragits in för en restaurang som har tydliga kopplingar till MC-gänget Bandidos.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

GÖTEBORG. Kriminella gäng misstänks kontrollera delar av Göteborgs krogvärld. Nu har polisen i staden provat en ny metod för att komma till bukt med problemet. Man har dragit in alkoholtillståndet för en restaurang som har tydliga kopplingar till MC-gänget Bandidos.

– Det är första fallet där länsrätten tar upp en restaurangs kopplingar till grov organiserad brottslighet och våra kollegor i Malmö och Stockholm lär bli intresserade, säger Annelie Silvander, chef för tillståndsenheten i Göteborgs kommun.

Tillståndsenheten skriver i sitt beslut att den huvudsakliga ägaren till restaurang Razzia är direkt länkad till MC-gänget och att "någon skarp gräns inte upprätthållits gentemot kretsar som påverkas av och accepterar organiserad brottslighet".

Bland annat grundar man det påståendet på att ägaren vid flera tillfällen setts i samma bil som den nu fängslade Bandidosledaren Mehdi Seyyed. Det här är första gången som polisen valt att lämna över uppgifter direkt hämtade ur spaningsregistren.

– Förr har man tittat i brottsregistret och gett sjutton i vad vi faktiskt vet egentligen. Nu spände jag bågen. Någon gång måste vi kunna säga att han är kopplad till Bandidos genom att han satt i en bil med presidenten, säger Göran Stenström, chef för riktade insatser vid citypolisen i Göteborg.

I juli fick restaurang Razzia en ny ägare som nu har överklagat domen. Ett slutgiltigt besked kommer kammarrätten att lämna om ett par veckor men tills dess får restuarang Razzia inte servera någon alkohol, skriver Göteborgs-Posten.