Kattmördaren fantiserade om sexmord

Var rädd att dödandet skulle trappas upp.


LERUM. I går fick polis tag i den man som plågat ihjäl flera husdjur i Lerum under det senaste året. Mannen ringde själv in till polisen och var djupt ångerfull.

– Han har erkänt. Han hade tänkt över sin situation och vad detta medfört för andra människor. Han mår inte bra. Men jag vill inte gå in på närmare detaljer. Allt är så känsligt, säger mannens offentliga försvarare Göran Franzén till Aftonbladet.

Mannen, som är skådespelare, har bland annat spelat tillsammans med Michael Nyqvist. Han ska ha skickat detaljerade brev till djurägarna om hur dödstortyren gick till. Han har också berättat om avrättningarna på internet och beskrivit att han ofta känt sig upprymd efter brottshandlingarna.

Men han var rädd att dödandet skulle trappas upp och att han skulle börja våldta och döda kvinnor i stället.

"Hoppas att begäret att döda inte eskalerar ytterligare, och går vidare till nästa steg. Hade det varit en vacker tjej som jag hade dränkt hade jag antagligen kommit, och då hade mordet varit sexuellt motiverat. Men detta var helt och hållet maktmotiverat, då jag inte tänder på katter. Haha", står det bland annat i det som sägs vara hans bekännelser på nätet.

På bilden där mannen pekas ut som mördaren hänger några skisser på en anslagstavla i bakgrunden – bilder på seriemördare som Charles Manson, Ted Bundy och Ed Gein. Gemensamt för alla dessa tre är att de är några av världens värsta brottslingar som kattmördaren tycks idolisera, eftersom de ser ut att vara ritade för hand.

Enligt uppgifter har mannens familj försökt få honom att söka psykiatrisk vård tidigare.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!