Man skjuten i Göteborg

En man i 20-årsåldern sköts i benet på torsdagskvällen i Göteborg. (TT)


En man i 20-årsåldern sköts i benet på torsdagskvällen i Göteborg.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är tillståndet allvarligt men stabilt. Mannen skjutsades till sjukhuset i en bil, ingen ambulans larmades.

Flera personer ringde till polisen efter att ha hört skottlossning i stadsdelen Biskopsgården strax före klockan 21.

Enligt uppgifterna som polisen fått hittills ska tre eller fyra skott ha avlossats på Höstvädersgatan, strax bredvid pannhuset där en 20-årig man mördades för två veckor sedan. Några av männen som var inblandade ska sedan ha hoppat på en spårvagn, och en ensam person ska ha gett sig iväg till fots. Vid 22-tiden på torsdagskvällen var det dock inte helt klarlagt att mannen som kommit till Sahlgrenska skadats på Höstvädersgatan.

Vi söker fortfarande efter en brottsplats, men det är högst troligt att han skjutits på samma plats som vittnesuppgifterna kommer från, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till TT.

Vid ett möte med kommunledningen i går sade sig polisen ha kontroll över situationen med det ökade våldet i Göteborg. Det vidhöll Thomas Fuxborg även på torsdagskvällen.

Vi har kontroll så till vida att vi vet vilka det är. Det finns alltid en risk att allmänheten kommer emellan, men de här skotten är riktade mot specifika personer. Så fort vi har tillräckliga bevis kommer vi att plocka in vissa personer och då kommer det här att upphöra.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.