Söndag 14 Aug
Stockholm

Man skjuten i Göteborg

En man i 20-årsåldern sköts i benet på torsdagskvällen i Göteborg. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man i 20-årsåldern sköts i benet på torsdagskvällen i Göteborg.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är tillståndet allvarligt men stabilt. Mannen skjutsades till sjukhuset i en bil, ingen ambulans larmades.

Flera personer ringde till polisen efter att ha hört skottlossning i stadsdelen Biskopsgården strax före klockan 21.

Enligt uppgifterna som polisen fått hittills ska tre eller fyra skott ha avlossats på Höstvädersgatan, strax bredvid pannhuset där en 20-årig man mördades för två veckor sedan. Några av männen som var inblandade ska sedan ha hoppat på en spårvagn, och en ensam person ska ha gett sig iväg till fots. Vid 22-tiden på torsdagskvällen var det dock inte helt klarlagt att mannen som kommit till Sahlgrenska skadats på Höstvädersgatan.

Vi söker fortfarande efter en brottsplats, men det är högst troligt att han skjutits på samma plats som vittnesuppgifterna kommer från, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till TT.

Vid ett möte med kommunledningen i går sade sig polisen ha kontroll över situationen med det ökade våldet i Göteborg. Det vidhöll Thomas Fuxborg även på torsdagskvällen.

Vi har kontroll så till vida att vi vet vilka det är. Det finns alltid en risk att allmänheten kommer emellan, men de här skotten är riktade mot specifika personer. Så fort vi har tillräckliga bevis kommer vi att plocka in vissa personer och då kommer det här att upphöra.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.