Leksakspistol ledde till polispådrag

Polisen ingrep med dragna vapen mot fyra tjejer.


En leksakspistol ledde till ett stort polispådrag och ett dramatiskt ingripande.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen larmades om att någon viftade med en pistol i en bil som färdades genom Uppsala.

Fordonet stoppades av flera poliser med dragna vapen, som beordrade de fyra tjejerna som satt i bilen att stiga ur med händerna på huvudet.

Kenneth Sundin, vakthavande befäl på Uppsalapolisen, förklarar polisens ingripande.

– Det kanske kan se dramatiskt ut i sådana här situationer, men innan vi visste vad det rörde sig om för föremål bedömde vi att det fanns en hotbild, säger han till Upsala Nya Tidning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.