Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rånarliga i misslyckad kupp

Nyheter | 15/04/2009 08:31

Linköpings egen Jönssonliga i grovt överfallsrån.

LINKÖPING. Det kan vara lätt att tro att det handlar om Sveriges mest korkade kriminella.

Men för paret som blev rånartrions offer framstod de med största säkerhet som mer skrämmande än den Jönssonliga de verkar ha haft som främsta förebild.

Hotades med leksakspistol

Tidigt på morgonen den 7 februari ringde det på parets ytterdörr hemma i Linköping.

När mannen öppnade möttes han av en rejäl snyting följt av att tre män trängde sig in i lägenheten. Han tvingades ner på golvet där hans huvud dunkades mot parketten.

Rånarna tejpade ihop mannen händer bakom ryggen, tejpade för munnen och tryckte en leksakspistol mot hans huvud.

Under knivtortyr, där de rispade honom på benet, försökte de få honom att erkänna vart han gömt sin narkotika. Det enda problemet var att det inte fanns någon.

Även mannens sambo bands fast på ett liknande sätt och hotades.

I brist på annat stal männen en plasma-tv, två mobiltelefoner, två bärbara datorer, smycken och två pass innan de begav sig iväg, uppger Corren.

Bröt ihop och golade

Tanken var att paret skulle låta bli att anmäla då narkotika var en del av det tilltänkta bytet. Men gärningsmännen misstog sig. Paret anmälde och några dagar senare slog polisen till mot ligan, som alla är mellan 18 och 21 år.

En av dem bröt ihop under förhör och redogjorde för hela den pajiga planen inför tacksamma poliser. Men han nöjde sig inte med det utan golade även ner sina kumpaner så det stod härliga till.

Rättegången mot den misslyckade rånarligan inleds i dag. Brottet rubriceras som grovt då de visade upp en ”synnerlig råhet” och det skedde under en ”överfallsliknande karaktär”.

Skrivet av: