Blev biten av rasande björn

194 kilo tung björn till attack.


JÄMTLAND. Det var under söndagsförmiddagen som en dramatisk händelse ägde rum vid en björnjakt i Storåbränna i norra Jämtland.

Hundföraren Omar Jonsson som var ute i de jämtländska skogarna blev plötsligt attackerad av en björn. Innan han visste ordet av rusade det 194 kilo tunga djuret emot honom.

Jonsson avlossade två skott mot björnen, men utan någon effekt. Björnen hann bita hundföraren i armen och handen innan den föll död framför hans fötter efter det tredje skottet.

– Det blev ett litet hål i armen och i handen sedan han fått upp armen för att skydda sig mot attacken. Sedan ramlade björnen stendöd ner framför hans fötter, säger jaktledaren Ivar Jonsson, som bevittnade händelsen, enligt ÖP.

Hundföraren blev inte allvarligt skadad, men har fått en stelkrampsspruta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.