Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödsfall i tunnelbanan

Nyheter | 01/11/2008 14:20

Två döda i olyckor på perronger.(TT)

Två personer omkom i olyckor på tågperronger i Stockholmsområdet natten mot lördagen. Båda dödsfallen betecknas av polisen som rena olyckshändelser.

En 17-årig pojke omkom vid ettiden på natten efter att ha ramlat ned på spåret på Larsbergs station på Lidingö. Många ungdomar blev vittnen till olyckan och chockades.

– Det hade blivit tjafs mellan 17-åringen och ett mindre sällskap. De andra gick in på tåget men pojken fortsatte att bråka från utsidan och slog och sparkade på vagnen. När tåget började åka tappade han balansen och föll ner på spåret mellan första och andra vagnen, säger Lars Marklund, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Polisen skickade flera patruller till stationen för att assistera räddningspersonal och ta hand om upprörda ungdomar.

Några timmar tidigare på fredagskvällen skedde en annan svår olycka på perrongen vid Norsborgs tunnelbanestation i södra Stockholm. En man i 40-årsåldern omkom efter att ha halkat ner på spåret där han hamnade framför ett tåg. Polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

Skrivet av: