Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inte en enda musikpirat anmäld

Nyheter | 07/09/2009 19:31

Nästan ett halvår sedan Ipred-lagen - men skivbolagen har inte anmält någon.

Det har gått nästan ett halvår sedan Ipred-lagen trädde i kraft, men musikbolagen har fortfarande inte gjort en enda anmälan.

När lagen trädde i kraft 1 april i år gick musikbolagens organisation Ifpi:s vd Lars Gustafsson ut hårt och förklarade att ett hundratal anmälningar väntade mot olagliga fildelare.

Men nästan ett halvår senare är fortfarande inte en enda anmälan gjord.

– Det har inte alls blivit som vi har väntat oss. Motparterna har gjort det fantastiskt komplicerat för oss och åberopat alla tänkbara invändningar även mot lagstiftningen, säger Lars Gustafsson i dag till Dagens Nyheter.

Ifpis anmälningar för att få ut misstänkta musikpiraters personnummer har alltså blivit fördröjda. Men nu tänker de inte vänta längre och anmälningar kommer på bred front, enligt Gustafsson.

– Kanske inte så många som hundra, men det blir ett antal anmälningar i höst. Vi rekommenderar musikintresserade att i stället för olaglig fildelning använda de allt fler och bättre lagliga alternativen, säger Gustafsson till DN.

Skrivet av: