Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Antipiratadvokatens Facebook hackad

Nyheter | 09/09/2009 15:09

Maqsadvokaten Monique Wadsted har utsatts för dataintrång.

Monique Wadsted, som företräder Hollywoodbolagens intressen i Pirate Bay-rättegången, har utsatts för dataintrång sedan hennes Facebookkonto hackats.

Det är med anledning av att kändisar och hennes vänner på Facebook fått ta emot virus och trojaner som sprids via Wadsteds konto.

– Något har hänt, min dator är full av virus och min Facebook skickar ut någon slags videofilmer till mina vänner. Om man startar dem så får man virus i datorn, säger Monique Wadsted till Dagens Media.

På frågan om hon har gjort någon polisanmälan säger hon:

– Jag har inte hunnit så långt. Just nu känner jag att det viktigaste är att jag får ordning på min Facebooksida. Jag varnar mina vänner och har gjort en anmälan till Facebook. Jag gör allt jag kan.

I det svenska korståget mot den illegala fildelningen har Monique Wadsted varit Hollywoods främsta korsriddare. Och hon utesluter inte att hackerattacken har att göra med hennes inblandning i Pirate Bay-målet. Hennes arbetsgivare Maqs hemsida har tidigare utsatts för flera hackerattacker.

Skrivet av: